Перейти к публикации

Черновцы!!!

шиншилла

Полезные сообщения

Дівчатка, всім привіт) бачу багато хто по хворів ( я і сама з горлом і t*) - тримайтесь, виздоравлюйте, скоро буде тепло! ) можливо комусь буде корисна інфа, мені одна лікарка порадила брати ліки в аптеці на Проспекті( біля піцерії New York), сказала що там в порівнянні з іншими дешевші ціни( я в принципі брала тепер вітаміни, пройшлась по проспектовським аптекам і там виявились на 20 грн. дешевше), а якщо список ліків довгий, то можна зекономити нормальну суму.

Катя : ), курагу я теж довго шукала, а знайшла в Формаркеті, магазин з сухофруктами на 1 поверсі, навпроти зоомагазину.

AnnalT, жестякові тортики))))) я прям в шокі, деякі фотки такі реальні)))))

TataW, тримайся:) без паніки -ми з тобою:)

Инка, класно пояснила, я аж раз 5 перечитала, і все представила, прям дух захватило)))

• Ответы 4,7 тыс.
  • Создано
  • Последний ответ

Лучшие авторы в этой теме

Лучшие авторы в этой теме

Опубликованные изображения

Дівчатка, підкажіть, може у вас таке було( а може це в мене якась голова дурацка), я не можу нормально спати, постійно відчуття тривоги , якісь навязчиві думки... ( типу, як буде коли буде дитина, як правильно годувати і куча в тому ж дусі) ТТТ, з вагітністю все нормально, тобто предпосилок до хвилювання нема, але мене криє... Напротязі дня все ок, але ночі-капец... Часто просинаюсь і уже сама на себе злюсь...Думаю може це тимчасово, тіпа фішка 2-го триместра, бо раніше не було цього. Якшо в когось було шось схоже, підкажіть як боролись? Я уже думала, може якісь капельки попити:)

Рада, що сподобалися мої поради, це одні із важливих, про які бажано знати всім, бо є ще всякі моменти індивідуальні, але все прийде в свій час і справлятися будете по ходу діла.

Malinka8,  дякую за інформацію, та ке пригодиться.

На рахунок всяких тривожних думок, навіть не пам'ятаю чи вони в мене були. Я так довго хотіла свого маля, що думки про те чи справлюся, як годувати, чи буду все встигати і чи правильно і т.п. взагалі пере ді мною не стояли, та ще й на роботу ходила, мабуть не було часу про таке думати. А потім часто лежала в лікарні, то на збереженні, то на підтримці, а там купа таких самих, як сама, а там від кожної чогось наслухаєшся і таке враження, що знаєш вже все про дітей і про те як їх родити і все решта...

Ти головне не думай протягом дня про якісь складнощі чи щось невідоме чи щось проблемне, тому що вночі, коли весь організм відпочиває, мозок на автоматі починає відтворювати все, що нами закладено не спеціально в нього протягом дня. От і появляється тривого тоді, коли ми зовсім її не чекаємо.

Чіткіше поясню, наприклад, вдень ти бачиш маму з маленькою дитиною, яка плаче і ти думаєш, капец, як це тяжко, дитина плаче, може її щось болить, а що в такому разі робити? А ти дивися на це зовсім з іншого боку, подумай, яка ця мама і дитинка щасливі, бо вони є одне в одного, дитинка має до кого заплакати, а мама завжди зрозуміє своє маля, бо вона і без слів його розуміє)). У всьому просто шукай позитивні емоції, і організм потім сам буде на це налаштований. Ну а взагалі, можеш таблеточки валерянки попити в такому разі, або персен, коли я лежала в лікарні, то їх практично всім там виписували. Бо твоя тривога теж негативно відображається на малюку. Так що, гарний настрой і все буде гуд))

• Нравится 2

Дякую, Инка)) я і сама розумію, шо це все не правильно... напевне ти права, не треба звертати увагу на всякі мелочі, шоб потім не крутилося в голові по ночах... )

Девочки, всех с весной! Пусть она нам принесёт мир и только хорошие новости!

TataW, я помню, как дышать на схватках. Про потуги помню мало - они быстро прошли.)) Могу попробовать объяснить.)

По поводу цены на лекарства. Мы когда Танюше Дентокинд искали, разница в цене на него в разных аптеках тоже была около 20 грн. Причём дешевле всего он стоил в аптеке, которая считается дорогой. Тут не всегда получается угадать. Одни лекарства дешевле, другие дороже в одной аптеке...

Malinka8, розверни свої думки в інший бік. :) Дивися хороші фільми, читай цікаві книжки, хоч малюй або вишивай (якщо у забобони не віриш), роменше читай різних страшилок в внтернеті і головне - вір, що все у вам з крихіткою буде добре! :) Пост Інни просто чудовий, підтримую на всі сто!

О! Про потресканные капилляры на лице! Нам в маминой школе говорили, чтоб мы были внимательны в родах и не тужились в лицо. "А то ребёнок родится, посмотрит на маму и подумает: "Боже, что это с ней такое?!")))))

• Нравится 3

Катя : ), курагу я теж довго шукала, а знайшла в Формаркеті, магазин з сухофруктами на 1 поверсі, навпроти зоомагазину

Да, мне мой тоже оттуда привез позавчера. Отличный магазин. Я там финики люблю) Жую теперь. Спасибо:)

На счет тревог и плохих мыслей - тут я тебя очень понимаю. Как узнала о своем состоянии - постоянный страх. Сама себя не узнавала. Вроде ж адекватный человек. Но беременность неожиданная и я понимала что абсолютно к ней не готова в плане опыта и помочь будет некому. Больше переживала за то, чтобы все хорошо было с лялей, потому что очень счастлива что все так получилось.

Потом я решила успокоиться. Мне помог внутренний диалог с собой. Я просто убедила себя что эти лишние тревоги безосновательны и только во вред. Так как я теперь в ответе не только за себя, а и за вторую маленькую жизнь во мне, я обязана быть сильной и рассудительной. Ребеночку только во вред мама паникерша и сейчас, и после прихода в наш мир. Это правда помогло и волнения свои я отпустила.

На счет того, справлюсь ли я с лялькой - я тоже сперва переживала. Но потом, в перерывах между токсикозом, нашла для себя время на разные обучающее видео. Пересмотрела их тьму. По сути понимаю, что сразу все правильно не будет получаться, но я буду очень стараться, и я обязательно справлюсь. Главное не бояться просить совета, узнавать, учиться.

Знаю, что твое пузико постарше и тревога ко мне может еще прийти, но пока справляюсь так. Возьми на заметку, может и тебе поможет:)

Больше всего меня тревожат сейчас организационные моменты с родами за границей и перелетов/переездов. Планируем к родственникам во втором триместре слетать. Очень надеюсь, что токсикоз к тому времени отпустит и что врач разрешит трехчасовой перелет.

Может кто летал беременный из вас или ваших знакомых? Как переносили?

И еще вопрос - у меня токсикоз какой-то странный. Он уже больше недели у меня через день. Выходит день я лежу трупом и встаю только,простите, к унитазу, на второй день я абсолютно нормальный человек с ооочень слабой тошнотой. Это нормально вообще?) У кого-то так было?

Я на 22 недiлi лiтала на вiдпочинок в Тунiс (здаеться 3.5 год.). Перенесла без проблем, але гiнеколог сказала поставити Вiбрукол i випити Магнiй В6. Чесно кажучи, якби зараз була вагiтна не полетiла б...

AnnalT і Катя : ), дякую за підтримку!)

На рахунок перельоту, в мене подруга на 6 місяці літала в Грецію, тобто десь годинки 2-3 польоту було. Переживала, але пройшло нормально! вона правда взяла повну страховку для вагітних на весь період відпочинку, але не пригодилась. Казала, що перед польотом не наїдалась і в літаку відмовилась від їжі , тільки багато пила води і сиділа з пакетом руках, на всяк випадок:)

А нестабільна тошнота, мені здається це норма) в мене взагалі певний період був, що бігла до унітазу строго в період з 6-ої до 8-ої ранку:)

Я тоже летала в Турцию на море на 13-14 неделе. Даже удивилась,в полете совсем не тошнило, более того, съела всю "самолетную еду". Кстати, перед взлетом, тоже ставила Вибуркол. А на самом отдыхе, у меня напрочь прошел токсикоз :cool: , я даже набрала за неделю больше 2 кг.

Лекарств с собой в поездку брала целый мешок, правда в посл.2 дня наелась мороженного и простыла, но до сих пор, ни капли не жалею, что слетали.

Спасибо вам огромное! Успокоили:)

Я конечно в любом случае собираюсь только после скрининга и консультации с врачом, но теперь понимаю что поводов волноваться не так уж много)

дівчата, я зараз як вам щось напишу, то ви мені просто не повірите!!!!!

я б сама подумала, шо мене хтось розводить, але особисто купила за такі гроші!

короче, у Румунії купила дюфастон. як ви думаєте за скільки? у нас 400-500 грн коливається ціна.

я купила ЗА 135 ГРН!!!!!!!!!! ви розумієте як нас розводять в Україні?!!!!!!

а клост там коштує 107 ГРН!!!!!!!!!!

шукайте знайомих хай економлять ваші гроші!!!!!

• Нравится 2

Harum, разводят нас - не то слово((( Хорошо, что тебе удалось купить подешевле!

Harum,  а тепер уяви, який в мене був вираз обличчя, коли я читала твоє повідомлення вчора ввечері, на румунській границі, як вже верталася на Україну))). Якби хоть на день скоріше ти це написала.... Я аж розстроїлася... А сама нікуди не заходила, бо по румуньки кріб бона зіва))) нічого не знаю і не розумію))) от така сумна ісорія...

• Нравится 1

Harum, а он у них там так и называется? я вот даже не представляю как понять что тебе ответят)) и как попросить))

Девочки, можно просто написать на бумажке международное название препарата (на латыни). Думаю, объяснить не так уж сложно, если нужно.

И еще - может кто-то из знакомых туда ездит, можно попросить, чтобы купили...

• Нравится 1

Інка вибачай!! я просто теж вчора тільки приїхала, біля 8 години. я ж теж дура-не спитала про достінекс. мови особливо не треба знати. канєшно. я ноу штів. але назви говорила і вони розуміли. напрклад, клостилбегіт-звучить клоштілбегіт. понятно і мені і їм.

на жаль, я не знаю, коли поїду((((

но сам факт, я до сих пір в дураках хожу. бо мені мій лікар "хороший"продав клост за 800 з Румунії. по спец ціні, блін. то нічо, шо він там 100 з чимось коштує.

не знаю. як там з іншими препаратами. питала прегніл 5000 -не було. хотіла лактацид-гель купити-в 3 питала аптеках-не було. всякі вішу, біодерма-так як і у нас.

якби не зелена карта для машини і бензин можна хоч кожного тижня їхати.

короче, розводять нас як кошенят.

yCrrJJYIQd4.jpg

ото верхній з Румунії, виробництво Голандія дійсний до 2019 року і наш, який я ше до підняття цін купила. зараз 440 чула, шо коштує. поруч чек-21,57 лей-це по курсу 6,3. вигідніше карточкою розраховуватися. бо так курс-6,3 а, якщо обміняєте перед кордоном на заправці. то 6.9.

• Нравится 1

Harum,  ех, що тут ще скажеш, слів не хватає... Шкода, що вчора це все в голову не прийшло))

дівчата, я зараз як вам щось напишу, то ви мені просто не повірите!!!!!

я б сама подумала, шо мене хтось розводить, але особисто купила за такі гроші!

короче, у Румунії купила дюфастон. як ви думаєте за скільки? у нас 400-500 грн коливається ціна.

я купила ЗА 135 ГРН!!!!!!!!!! ви розумієте як нас розводять в Україні?!!!!!!

а клост там коштує 107 ГРН!!!!!!!!!!

шукайте знайомих хай економлять ваші гроші!!!!!

Ти права. Мені Затірко пару днів назад теж рекомендувала купувати дуфастон у Румунії або Польщі. Сказала, що дешевше, але я не думала, що настільки.

дівчата , є вже знайома, яка буде цим займатися. дюф-250 грн. кому потрібно скину номер.

жалко, шо я не можу поїхати...

Інка, я сама чисто випадково це зробила. всюди птала лактацид гель, бо після польського в мене кількість лакто підвищилася 10 в6. натрапила на нього в нас аптека "Бажаємо здоровя". тепер обпитала 4 аптеки-нема. а там уже, коли виїжджати мали, то думаю запитаю про дюф(це притому, шо 2 вдома є). дурепа, забула, шо достінекс приймаю, одна таблетка -152 грн на тиждень. мушу тут купувати.

доречі, спитала сьогодні-дюф-520 грн.

Буду мати на увазі. А взагалі, що краще приймати дуфастон чи лютеїну?

Harum,  то скинь, будь-ласка, її номер.

Leonara,  мені передостаннього разу АФ казала пити лютеїну замість дуфа, в аптеці раніше лютеїна була досить дешевша за дуф. Але її треба пити по дві таблетки 2 р/д, а в пачці 30 таблеток, то виходить треба купляти дві пачки, а потім знов докупляти. Короче, я чомусь вирішила всетаки пити дуф, бо знаю вже хоч, що мій організм більш-менш нормально його приймає.

В Румынии лекарства не только дешевле, но и качественнее. Знакомая там обычные растворимые чаи от простуды/гриппа берет - говорит что они намного лучше помогают.

Если есть родственники или хорошие друзья живущие в Евросоюзе легально - можно у них просить. Моя бабушка там идет к знакомому врачу онкологу и он выписывает ей рецепт, по которому она берет лекарство для мамы за 5 !!! евро. В то время как аптечная цена около 90, а у нас его вообще можно достать только через третьи руки и намного дороже. А жить без этого лекарства ей было бы трудно.

я з прогестерону приймала все!))) інжеста. лютеїна, утрожестан, дуфастон. останній-синтетичний і легше засвоюється організмом. попередні давали всілякі побічні реакції. від утрожестану дуже тошнило. інжесту боляче вводити і пргестерон в мене не підвищувався.

А я такой Дюфастон заказывала с Италии за 5 евро, удивлена, что в Румынии еще дешевле.

Harum, А его там продают без рецепта?

Танюшик, с недельками тебя такими солидными!

• Нравится 1

Присоединяйтесь к нам!

Чтобы оставить комментарий, вам нужно зарегистрироваться.

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь на нашем сайте. Это очень просто!

Зарегистрируйте новый аккаунт

Уже есть аккаунт?

Уже зарегистрированы у нас? Войдите здесь.

Войти на сайт
  • Сейчас просматривают   0 пользователей

• Нет пользователей, просматривающих эту страницу.

• Создать...